Kurser

Det ska vara lätt att göra rätt

Vi på IDEA vet vilka utmaningar som kan uppstå i en ideell organisation. Oavsett om du sitter i styrelsen eller direkt i verksamheten har du ett ansvar att följa de lagar och regler som gäller för ideella organisationer. Detta kan ibland ta stort fokus från organisationens kärnverksamhet. Det är därför IDEA finns!

Vår ambition är att ge dig den kunskap du behöver för att bli säker i din arbetsgivarroll och istället lägga din tid på utveckling av verksamheten. IDEAs kurser erbjuder därför en mängd kunskap du har nytta av i ditt ideella engagemang och arbete.

Av- och ombokningsregler

Certifierad arbetsgivare

För dig som vill bli en bättre arbetsgivare finns nu möjligheten att gå kursen certifierad arbetsgivare. Det innebär att du under fyra dagar får djupgående kunskap om de olika delarna av arbetsrätten: anställa, arbetsmiljö, förhandlingar och avsluta anställningen. Inför varje kursträff läser du arbetsrättslig litteratur som IDEA förser dig med. Under de fyra kursdagarna när du träffar Monica Lysholm och Rebecka Stendahl diskuterar ni och gör praktiska övningar.
Läs mer

Förhandlarkurs

Vi går igenom juridiken med grunderna i Medbestämmandelagen (MBL), arbetsgivarens förberedelser och genomförande av olika slags förhandlingar. Du får också praktiskt träna olika förhandlingssituationer.

Läs mer

Frukostseminarium: Är du i rekryteringstankar?

Dilek Ipek, nationellt kundansvarig på Arbetsgivarcenter, Arbetsförmedlingen kommer att gå igenom vilka lönestöd de erbjuder om ni anställer nyanlända svenskar eller andra arbetssökande som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Karin Avesand, rådgivare från IDEA, kommer att gå igenom de kollektivavtalsliknande villkor som krävs för att erhålla lönestödet.

Tillsammans hoppas vi kunna ge er en bra bild av hur ni når ut till de arbetssökande, vilka lönestöd som Arbetsförmedlingen erbjuder och vilka krav som ställs på er som arbetsgivare.

Läs mer

Kurs i tjänstemannaavtalet

Lär dig mer om Tjänstemannaavtalets allmänna bestämmelser och avtalets utformning i sin helhet. Under kursen kommer du att få omsätta dina kunskaper i praktiska övningar.

Läs mer

Skräddarsydda kurser

Vi erbjuder alla våra utbildningar anpassade till just din organisation. Det kan till exempel gälla grundläggande arbetsrätt, arbetsmiljöföreskriften, individuell lönesättning, att anställa, att avsluta en anställning, allmänna anställningsvillkor enligt ert kollektivavtal eller fackliga förhandlingar.

Läs mer

Styrelsens ansvar − en skräddarsydd kurs

På den här kursen utvecklar vi ert styrelsearbete. Fokus ligger på era strategiska frågor, arbetsgivar- och arbetsmiljöansvar. Kursen är en halvdag.
Läs mer