Nyheter

Senaste nytt från IDEA

24 maj så är rådgivningsjouren öppen kl 09.00 till 12.00. 25 och 26 maj stängt. Vi öppnar åter igen måndagen den 29 maj kl 09.00. Du kan alltid mejla till jouren@ideella.se så svarar vi nästa arbetsdag.

Fortsätt läsa

Förhandlingarna om ett nytt tjänstemannaavtal är ännu inte avslutade och drar ut på tiden. Förhandlingarna fortsätter under vecka 21. Det finns inget som hindrar att arbetsgivaren påbörjar lönerevisionsarbetet. Däremot måste arbetsgivaren avvakta med återkoppling kring de individuella lönehöjningarna till dess avtalet är klart, eftersom något fastställt löneökningsutrymme ännu inte finns.

Fortsätt läsa

Den 19 maj påbörjar IDEA förhandlingarna om ett nytt caféavtal med Hotell och restaurangfacket. Avtalsansvarig är Rebecka Stendahl. ”Gröna Riksen” tecknades den 18 april 2017 mellan Visita och HRF för 36 månader innebärande att den sammanlagda nivåhöjningen inte överstiger märket om 6,5 %.

Fortsätt läsa

I år kommer vi vara i Citykonditoriets lokaler i Stockholm. Förbundsmötet börjar kl 16.30. Vi inleder eftermiddagen med föreläsning kl 15.00. Välkommen med din anmälan!

Fortsätt läsa

Svensk Handel och Handelsanställdas förbund har tecknat nytt avtal för Detaljhandeln. Avtalsperioden är 1 april 2017 till och med 31 mars 2020. Logga in på din sida och ta del av de förändringar som följer av det nya avtalet.

Fortsätt läsa

Avtalsförhandlingarna pågår för fullt. Lyssna på Mattias Blomberg, förhandlingschef, om läget i förhandlingarna.

Fortsätt läsa

Industrins parter har den 31 mars enats om ett treårigt avtal. Överenskommelsen inom industrin fungerar som ett märke och har en normerande verkan för andra kollektivavtal som tecknats på den svenska arbetsmarknaden. Avtalsvärdet är 6,5 % på tre år varav 0,5 % till fortsatt deltidspensionsavsättning (flexpension).

Fortsätt läsa

Parterna har under den senaste veckan träffats vid ett par tillfällen. Vi har vid dessa förhandlingar på ett konstruktivt sätt diskuterat våra respektive yrkanden. Parternas yrkanden kan du ta del av genom att klicka på läs mer här nedan. Förhandlingarna kommer att återupptas den 7 april och fortsätter även i veckorna därpå. Förhoppningsvis finns ett […]

Fortsätt läsa

Ny omgång börjar den 17 maj! För dig som vill bli en bättre arbetsgivare finns nu möjligheten att gå kursen certifierad arbetsgivare. Det innebär att du under fyra dagar får djupgående kunskap om de olika delarna av arbetsrätten: anställa, arbetsmiljö, förhandlingar och avsluta anställningen. Anmäl dig senast 31  mars och få 10 procents rabatt.

Fortsätt läsa

Idag inleddes avtalsförhandlingarna om ett nytt Tjänstemannaavtal. IDEA bytte krav med Unionen och Akademikerförbunden. Logga in och läs respektive parts yrkanden.

Fortsätt läsa