Nyheter

Senaste nytt från IDEA

Ledighet, Semester

Dags att planera sommarsemester – och att navigera i regeldjungeln!

Med vårvärmen följer högsäsong för semesterplaneringen. Arbetstagarna vill hinna boka in resan till varmare breddgrader alternativt planera för vistelsen på landstället och arbetsgivaren måste bestämma hur verksamheten ska se ut under sommarmånaderna. Men vad är det som gäller egentligen?

Veronica Johansson, rådgivare och förhandlare på IDEA, reder ut några av de viktigaste reglerna som du som arbetsgivare bör tänka på.

Reglerna om semester finns i semesterlagen. Den omfattar alla arbetstagare inom såväl privat som offentlig sektor. Även personer i verksamhetsledande befattning omfattas. Semesterlagen är tvingande till arbetstagarens förmån. Det betyder att enskilda avtal som innebär en försämring för arbetstagaren är ogiltiga. Däremot är det möjligt att genom kollektivavtal göra avvikelser från semesterlagens regler. Alla arbetstagare har rätt till 25 dagars semester per semesterår, betalda eller obetalda.

För arbetstagare som omfattas av kollektivavtal gäller delvis andra regler än de som finns i semesterlagen. Om du är osäker på vad som gäller, kontakta oss på IDEA, så hjälper vi dig vidare!

När har arbetstagaren rätt att senast få besked om sin semester?

Kan arbetstagaren kräva att få ett visst antal dagar sammanhängande?

Hur ska du som arbetsgivare hantera semester för en nyanställd?

Läs hela texten och svar på alla frågor. Inloggning krävs.